• No products in the cart.
  • No products in the cart.
a
  >  Termeni și condiții

Termeni si conditii generale de vanzare

1. Informatii administrator magazin online
2. Definire termeni
3. Acceptare TCGV
4. Drepturi de autor
5. Perfectarea contractului la distanta, valabilitate
6. Preturi, modalitati de plata, facturare
7. Conditii de returnare
8. Stocuri
9. Garantii
10. Dispute si conflicte
11. Limitarea de responsabilitate

Inainte de a utiliza sau obtine orice materiale, informatii, servicii prin intermediul acestui magazin online, va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile. Aceste prevederi se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

 

1. INFORMATII ADMINISTRATOR MAGAZIN ONLINE

Site-ul atelier-dalisof.ro este administrat de către ATELIER DALISOF S.R.L.  cu sediul în localitatea Râmnicu Vâlcea, Bld.Pandurilor nr.11, înregistrată la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J38/411/2022, Cod de Identificare Fiscală 46018197, email atelierdalisof@gmail.com

 

2. DEFINIRE TERMENI

• Comandă – reprezintă intenția Clientului, exprimată prin intermediul site-ului, prin care acesta își exprimă dorința și angajamentul de a achiziționa cel puțin un produs sau un serviciu dintre cele comercializate de către noi;

• Contract – reprezintă contractul la distanţă încheiat între noi și dumneavoastră, clienții noștri. Acest contract se încheie fără prezenţa fizică simultană a Vânzătorului şi a Cumpărătorului, contracte ce se încheie prin acceptarea, după atentă citire, a prezentului Document de către Cumpărător, cât și a contractului trimis de noi pe email la efectuarea unei comenzi.

• Cumpărător/Client – orice persoană fizică, în vârstă de cel puţin 18 ani, cu capacitate de exerciţiu deplină sau orice persoană/entitate juridică, care îşi creează sau nu un Cont în Site şi efectuează o Comandă online.

• Vânzător – reprezintă ATELIER DALISOF SRL

• Vizitator – orice persoană care accesează site-ul.

• Site-ul – reprezintă site-ul nostru atelier-dalisof.ro precum și orice secțiune sau subpagină a acestuia.

• Produs ori Serviciu – reprezintă orice bun sau serviciu care este comercializat pe siteul atelier-dalisof.ro


3. ACCEPTARE TCGV

Administratorul vă oferă accesul în magazinul online și utilizarea acestuia, sub rezerva acceptării de către dumneavoastră a acestor termeni și condiții.

 Prin accesarea, utilizarea, obținerea sau achiziționarea oricărui produs, conținut, date, materiale, informații sau servicii prin intermediul magazinului nostru online, dumneavoastră sunteți de acord să respectați acești Termeni și Condiții.

Administratorul își rezervă dreptul de a completa sau modifica orice informație din magazinul virtual fără a anunța în prealabil utilizatorii site-ului. 

4. DREPTURI DE AUTOR

Vizitatorul/Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va descărca/utiliza conținutul magazinului online ATELIER DALISOF SRL (denumită în continuare ATELIER DALISOF), imagini, descrieri, elemente grafice, fără acordul scris al administratorului întrucât reprezintă proprietatea administratorului,  fiind apărat de legea dreptului de autor și de legile referitoare la proprietatea intelectuală și industrială. 

 

5. PERFECTAREA CONTRACTULUI LA DISTANTA, VALABILITATE

– Odată cu lansarea comenzii de pe magazinul online ATELIER DALISOF, cumpărătorul acceptă comunicarea prin e-mail și/sau telefon prin care administratorul iși derulează activitatea. După efectuarea comenzii veți fi contactat telefonic la numărul de telefon introdus în contul dvs de client după care livrarea se va face la adresa completată de către dvs în formularul de comandă sau la o altă adresa de livrare comunicată telefonic , în cazul în care se dorește modificarea adresei completată inițial.

– Prezentul contract la distanță intră în vigoare în momentul confirmării comenzii de către administrator. TCGV magazinului online ATELIER DALISOF stau la baza contractului astfel perfectat.

-Comanda va fi livrată după contactarea telefonică. În cazul în care numărul de telefon introdus de către dvs în pagina userului cu care v-ați înregistrat pe site / pe care l-ați completat în pagina de comandă nu este corect, veți fi contactat prin e-mail. În cazul în care nu răspundeți nici la telefon și nici la e-mail în termen de 3 zile comanda va fi anulată.

– Administratorul nu consideră sub nici o formă o comandă neconfirmată ca având valoarea unui contract.

– Cumpărătorul devine proprietarul mărfii după confirmarea plății, în cazul plății online prin intermediul unui card bancar sau a platii prin OP (daca este cazul) respectiv după efectuarea plății și semnarea documentelor de transport în cazul livrării prin curier cu plata ramburs (daca este cazul). 

6.PRETURI, MODALITATI DE PLATA, FACTURARE, LIVRARE

– Prețurile sunt afișate în RON, conțin TVA și nu includ cheltuielile de livrare decât dacă este specificat în mod expres acest aspect sau se oferă ca și bonus pentru comenzile care depășesc un anumit prag. În cazul în care prețul nu este afișat, veți avea posibilitatea de a cere o ofertă iar un operator vă va comunica prețul în cel mai scurt timp posibil.

– Prețul produsului comandat este cel afișat la data plasării comenzii.

– Prețul imprimat pe factură este același cu cel transmis de operatori în momentul confirmării comenzii.

– Prețul produselor din magazinul online ATELIER DALISOF poate fi diferit de cel din magazinele fizice (dacă este cazul).

-Modalitățile de plată sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii și în pagina Politica de livrare/retur.

Comenzile se pot plăti online prin intermediul unui card bancar.

– Pe baza informațiilor deținute de ATELIER DALISOF și a celor furnizate  de cumpărător va fi emisă o factură pentru bunurile livrate. Totodată, coletul va fi însoțit de documentația prevăzută de lege pentru produsul /produsele comandat(e), după caz: certificat/declarație de conformitate, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare, etc.

7. CONDITII DE RETURNARE
 
 
 

-Site-ul atelier-dalisof.ro comercializează și produse PERSONALIZATE după specificatiile clienților, care se încadrează in excepțiile privind dreptul de retragere prevăzute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanță si contractele în afara spațiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, în cazul în care consumatorul (Cumpărătorul) optează pentru achiziționarea unor produse personalizate în mod clar, confecționate după specificațiile indicate de către consumator (Cumpărător), produsele suferind astfel modificări la cererea Cumpărătorului, acesta acceptă faptul că produsele de acest fel nu se returnează și nu se pot înlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare.

-O mare parte din produsele comercializate pe site-ul atelier-dalisof.ro intră sub incidenta acestei exceptii, fiind personalizate în mod clar, după specificațiile prezentate de consumator (Cumpărător).

-O.G. 34/2014 poate fi consultată aici

-În cazul produselor NEPERSONALIZATE, potivit legislației în vigoare, Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris, printr-o declaratie neechivocă trimisă la adresa de email – atelierdalisof@gmail.com că renuntă la cumpărare, fără penalitati si fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la intrarea în posesia fizică a produsului. În acest sens, se poate folosi un model de formular de retragere, conform exemplului de mai jos. 

Model de formular de retragere:

(prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract)

Către : [aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de email ale comerciantului – SC ATELIER DALISOF SRL]:

Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse 

Comandate la data (*)/primite la data (*)

Numele consumatorului (consumatorilor)

Adresa consumatorului (consumatorilor)

Data

(*)A se elimina menţiunea inutilă, după caz.

 

– Singurele costuri ce revin Cumpărătorului sunt cheltuielile legate de returnarea produselor, care se va face la adresa indicată de SC ATELIER DALISOF SRL.

– Produsul returnat trebuie să fie in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). 

-Returul va fi acceptat dacă produsul este in aceeasi stare in care a fost livrat, nepurtat, fără pete, fără urme de uzură sau rupturi si este complet, inclusiv cu accesorii. 

– NU se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, pete, rupturi, urme de folosire, etc.

– Rambursarea costurilor se va face in termen de cel mult 7 zile de la receptionarea produselor, folosind aceeasi modalitate de plata folosită de Cumparator (in acest sens, clientul va trebui sa furnizeze către SC ATELIER DALISOF SRL un cont bancar in care să se poată vira sumele corespunzatoare returului). 

– Cumpărătorul suportă toate costurile de returnare (transport+taxele aferente).

– În cazul în care produsele returnate ajung la sediul ATELIER DALISOF SRL în ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, rupturi, etichete sau accesorii lipsă și fără documentul care atestă achiziția, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului.

– În cazul constatării unor defecte de fabricație, te rugăm ca înainte de toate să iei legatura cu noi la numărul de telefon +40 771423136 sau pe adresa de e-mail atelierdalisof@gmail.com pentru a primi indicații referitoare la procedura de schimb / retur.

– Conform OUG. 174/2008 produsele defecte vor fi reparate (sau înlocuite, în cazul în care nu pot fi reparate) în termen de 15 zile calendaristice de la recepționare.
În cazul în care produsele nu pot fi nici reparate, nici înlocuite, contravaloarea acestora vă va fi înapoiată conform mențiunilor de mai sus în termen de 14 zile lucrătoare de la momentul în care veți fi contactat și înștiințat că produsul nu poate fi nici repatat, nici înlocuit. Înapoierea contravalorii (exceptând taxele de transport) se va face în contul bancar al persoanei care a făcut comanda / plata comenzii.

8. STOCURI


După plasarea comenzii, un consultant  va contacta telefonic pentru confirmare și pentru a vă informa în legătură cu stocul și timpul dedicat realizării broderiei.

Produsele sunt disponibile în stoc. Cu toate acestea, administratorul nu poate garanta disponibilitatea produselor postateClienții sunt informați corect, conform termenilor și condițiilor, de disponibilitatea produselor comandate, telefonic, înainte de confirmarea livrării.  Rareori, pot apărea erori de comunicare în acest sens.

9. GARANTII


În cazul în care produsul comandat de la noi prezintă un defect de fabricație, aveți  timp 30 de zile calendaristice să îl schimbați. În cazul defectelor aparute in perioada de garantie (30 zile) se va proceda in felul urmator:

1. Se va anunța vânzătorul de defectul apărut, pe e-mail împreună cu poze care vor indica natura defectului.

2. În cazul în care este nevoie de a trimite bunurile înapoi către vânzător, clientul este obligat să împacheteze produsul în ambalajul său original. În cazul în care cumpărătorul nu are ambalajul original, este necesar, din cont propriu, să ofere un nou ambalaj conform rigorilor de transportare. Consumatorul admite că în cazul mărfurilor neprotejate în transportare, reclamația lor ulterioară nu poate fi acceptată.

3. În funcție de tipul de defecte și caracterul produsului, în conformitate cu reglementările în vigoare din România, raclamația va fi tratată prin substituirea articolului sau rambursarea prețului de achiziție plătit.

Comerciantul își rezervă dreptul de a rezilia relația de afaceri cu astfel de cumpărători, ale căror creanțe sunt disproporționale în raport cu achizițiile sale sau dau naștere la speculații.

 

10. DISPUTE SI CONFLICTE

Orice conflict apărut între ATELIER DALISOF S.R.L. și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale din acest domeniu, iar soluționarea conflictelor este de compentența instanțelor românești.

Orice tentativă de acces neautorizat la site-ul atelier-dalisof.ro  și orice încercare de fraudă va fi raportată autorităților competente.

 

11. LIMITAREA DE RESPONSABILITATE

Campaniile, produsele sau serviciile menționate în articolele publicate sunt mărci înregistrate ale companiilor respective. Utilizarea oricărui nume de marcă înregistrată este realizată doar în scopul analizei și nu constituie reclamă pentru compania respectivă. Nu vom fi responsabili în fața nici unei persoane sau companii care folosește sau se bazează pe informații sau opinii neconforme conținute de acest site.

De asemenea, nu vom fi răspunzători pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezultă din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informației prezentate pe site, orice tip de erori sau omisiuni în conținut care pot conduce la orice fel de pierderi.

Informațiile pot fi reproduse prin tipărire numai pentru uz personal.

Informațiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau încorporate în orice fel într-un alt document sau material fără permisiunea prealabilă scrisă a autorilor lor. 

ATELIER DALISOF S.R.L nu își asumă însă responsabilitatea pentru pierderile de informații cauzate de bug-uri sau erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ul. De asemenea nu răspunde pentru bug-urile în securitatea serverului care găzduiește site-ul.

Termenii și condițiile generale de vânzare, ca și prețurile sunt acceptate în deplină cunoștință de către cumpărător, actul de cumpărare implicând acceptarea imediată și totală a prezentelor condiții de vânzare.

Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții, clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.

Termenii și condițiile prezente pot fi oricând modificate fără preaviz.